Auto
18May, 20/0 comments/ 732 views

A duhet ta mbushim veturën me derivate më të shtrenjta?

Për të funksionuar sa më mirë që është e mundshme, derivatet duhet ta kenë një sasi të caktuar të oktanit e cila rekomandohet edhe nga prodhuesit e automjeteve.   Ndonjëherë furnizimi me derivate më të lira të cilat nuk e kanë sasinë optimale të oktanit mund të mos jetë problematik, por kjo nuk duhet të shndërrohet në shprehi sepse atëherë mund …

Read more
Auto
18May, 20/0 comments/ 828 views

52.3% e veturave të reja janë me benzinë në 3 mujorin e parë në BE

Në tre mujorin e parë të vitit 2020, segmenti i veturave elektrike ka shënuar një rritje të konsiderueshme prej 6.8% në tregun e automjeteve nga 2.5% sa ishte në tre mujorin e parë të vitit të kaluar. Për dallim nga veturat elektrike, kërkesat për vetura me naftë dhe benzinë pësuan rënie, megjithëse veturat me benzinë akoma përbëjnë më shumë se gjys …

Read more