Auto
18May, 20/0 comments/ 798 views

Çfarë i ndodhë rezervuarit kur është thuajse i zbrazur?

Shumë njerëz e vozisin automjetin thuajse me çerek rezervuar te zbrazët duke e mbushur vetëm 5 apo 10 euro karburant. Sigurisht, këtë veprim njerëzit e bëjnë për arsye financiare në mënyrë që të kursejnë para. Në periudhën afatshkurtër, juve mund t’ju duket sikur po kurseni para, por në periudhë afatgjate, kjo mund t’ju kushtojë shumë më shtrenjtë p …

Read more
Auto
18May, 20/0 comments/ 732 views

A duhet ta mbushim veturën me derivate më të shtrenjta?

Për të funksionuar sa më mirë që është e mundshme, derivatet duhet ta kenë një sasi të caktuar të oktanit e cila rekomandohet edhe nga prodhuesit e automjeteve.   Ndonjëherë furnizimi me derivate më të lira të cilat nuk e kanë sasinë optimale të oktanit mund të mos jetë problematik, por kjo nuk duhet të shndërrohet në shprehi sepse atëherë mund …

Read more
Auto
18May, 20/0 comments/ 828 views

52.3% e veturave të reja janë me benzinë në 3 mujorin e parë në BE

Në tre mujorin e parë të vitit 2020, segmenti i veturave elektrike ka shënuar një rritje të konsiderueshme prej 6.8% në tregun e automjeteve nga 2.5% sa ishte në tre mujorin e parë të vitit të kaluar. Për dallim nga veturat elektrike, kërkesat për vetura me naftë dhe benzinë pësuan rënie, megjithëse veturat me benzinë akoma përbëjnë më shumë se gjys …

Read more